Tworzywa sztuczne
Just another WordPress site

Kącik architekta – International Architecture Award 2012: Nowy budynek główny / BOLLES + WILSON

Posted in Uncategorized  by admin
July 4th, 2018

BOLLES + WILSON BOLLES + WILSON otrzymali niedawno nagrodę.
International Architecture Award 2012.
za zaprojektowanie nowej siedziby dla fabryki betonu w Erwitte, Niemcy.
Budynek, który jest podkreślony przez optymalną belkę betonową, jest połączeniem istniejącego pionowego silosu cementowego uzupełnionego o nowy poziomy pokład administracyjny.
Talia unosi się wysoko na zielonych polach (od strony wejścia), a także symetrycznie na nowo naturalizowanym kamieniołomie (strefa ochrony przyrody).
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
12-milimetrowy wspornik został uzyskany dzięki strukturalnej zoptymalizowanej belce.
minimalny materiał, maksymalne otwory dla elastyczności wewnętrznej.
Ponadto istnieje specjalna koncepcja energetyczna, która spełnia wymagania nowoczesnej firmy zarządzanej w sposób zrównoważony.
.
BOLLES + WILSON.
Międzynarodowa Nagroda Architektury.
jest corocznie przyznawana przez Chicago Athenaeum: Muzeum Architektury i Wzornictwa.
i Europejskie Centrum Sztuki Architektury i Urbanistyki.
i jest uważany za jedną z najbardziej prestiżowych międzynarodowych nagród za innowacyjne i wybitne wzornictwo.
Nagrodzony projekt BOLLES + WILSON nowej siedziby dla fabryki betonu w Erwitte (Niemcy) powstał w wyniku konkursu, który odbył się w 2011 roku, gdzie zdobył pierwszą nagrodę.
.
BOLLES + WILSON
[hasła pokrewne: blaty granitowe, podesty magazynowe, agencja detektywistyczna ]

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: agencja detektywistyczna blaty granitowe podesty magazynowe